Libertas

Nakon 12 godina korigira se cijena karte kupljene u vozilu

Poštovani korisnici,

 

od ponedjeljka, 01.07.2024. godine, doći će do korekcije cijene karte kupljene u vozilu na području Grada koja će koštati 2,50 €, umjesto dosadašnjih 1,99 €. Posljednja korekcija ove vrste karte bila je prije više od dvanaest godina, točnije 15. svibnja 2012. godine.

 

Važno nam je da se naši vozači mogu u maksimalnoj mjeri fokusirati na vožnju i na sigurnost putnika i ostalih sudionika u prometu, pogotovo u ljetnim gužvama kada je potrebno mnogo koncentracije. Izraženijom diferencijacijom cijena u vozilu i izvan vozila želimo dodatno potaknuti putnike na kupnju karte izvan autobusa, što će dovesti do smanjenja gužvi pri ulazu u autobus, kraćeg zadržavanja autobusa na stajalištu za ukrcaj putnika i time bržeg prometovanja linije i održavanje voznog reda.

 

Smatramo važnim naglasiti kako naši sugrađani najmanje kupuju kartu u vozilu te neće biti pogođeni ovom korekcijom jer cijene ostalih vrsta karata, pretplatnih i pojedinačnih, kupljenih putem ostalih kanala prodaje (kiosci Libertasa, Tiska, autobusni kolodvor) ostaju nepromijenjene. Dodatno, Grad Dubrovnik je svojim ranijim odlukama u cijelosti preuzeo plaćanje pokaza za 78 posto sugrađana (umirovljenici, osnovnoškolci, srednjoškolci i sl.).

icon calendar 28.06.2024.