Libertasu novi autobusi sufinancirani europskim sredstvimaNakon što je u ožujku 2021 raspisan poziv za sufinanciranje nabave autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza, te poslije potpisivanja Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Libertas Dubrovnik krenuo je sa procesom nabave novih autobusa koji bi u Dubrovnik trebali stići tijekom 2022. godine.

Ovom akvizicijom Libertas će obnoviti flotu sa dva zglobna autobusa i šest solo gradskih niskopodnih autobusa te će iz upotrebe biti povučen jednak broj autobusa.

Kao najpovoljniji ponuditelj za nabavku 2 zglobna gradska niskopodna autobusa odabrana je ponuda ponuditelja Auto Hrvatska PSC d.o.o. u iznosu od 5,692,700,00 uvećano za PDV, dok je kao najpovoljniji ponuditelj za nabavku 6 solo gradskih niskopodnih autobusa odabrana je ponuda ponuditelja Auto Hrvatska PSC d.o.o. u iznosu od 12,052,200,00 uvećano za PDV.

Nabava je financirana sredstvima Europske unije u iznosu od 85% a rok isporuke je 300 dana od dana potpisivanja ugovora.